Voorbeelden

Sociaal en veilig OV

Een e-learning over Sociale Veiligheid, in samenwerking met Delfini en Factor Veermans. Leerlingen bereiden zich via een e-learning voor op een spel en een voorlichtingssessie. De e-learning is gebouwd rondom vijf G's: gedrag, gezicht, groepsdruk, grenzen en gevolgen. Via polls, mini-games, video-interviews met buschauffeurs en voorlichtingsvideo's leren de leerlingen in te zoomen op diverse aspecten van Sociale veiligheid in het openbaar vervoer.

Omgaan met agressie

Omgaan met agressie tijdens het werk – op school, in de supermarkt, op de ambulance… Agressie is steeds vaker een storende factor op het werk. U wilt diensten verlenen, aardig zijn voor klanten, kwaliteit leveren, en toch gaat het soms mis. Klanten worden agressief en medewerkers reageren ongepast. The competence train is een initiatief van FactorVeermans en LearningOnLine. De competencetrain levert leerprogramma's om het gedrag in organisaties aan te scherpen. De programma's zijn vormen van Blended Learning:
e-learning gecombineerd met contactonderwijs.

Op korte termijn wordt het aantal cursussen uitgebreid met onder andere: klantgerichtheid, presenteren, beoordelen, functioneringsgesprekken.

Verkoopvaardigheden voor winkelketens

Voor een winkelketen die zich wil onderscheiden met excellente service maakten bureau MANDEV en LearningOnLine een serie prachtige e-learnings. Medewerkers leren verkooptechnieken, omgaan met klanten, hoe klanten de juiste aandacht te geven, het belang van aftersales.

De e-learning wordt in Nederland uitgerold en straks ook in andere Europese landen.

Games

Voor VO Content ontwikkelden wij de game 'Count On Me', waarin leerlingen van het basisonderwijs leren rekenen. Count On Me maken we samen met Bruut Ontwerp en VO content. Op verschillende niveaus (F1, F2, F3) krijgen leerlingen opgaven.Minispelletjes en serious Games verbeteren het leerproces.

Eerder produceerden wij:

  • The Global Village at Work: een spel op MBO-niveau, waarin studenten leren wat het is om ondernemer te zijn
  • Hoera, ik ben een Europeaan: basisscholieren maken spelenderwijs kennis met de ins and outs van Europa
  • Diverse minispellen: ontwijkspellen, schietspellen, memory, zoek de verschillen

Golfbanen organiseren

Een franchiseorganisatie voor internationale golfbanen vroeg ons om bij hun handleidingen 18
e-learnings te ontwerpen voor medewerkers. De onderwerpen variëren van sales, financials tot kwaliteit, horeca en operations. Via de e-learnings behandelen we op speelse wijze belangrijke onderwerpen uit de handleidingen. De handleidingen zijn daardoor toegankelijker en makkelijker in gebruik. De gebruiksfrequentie en het kennisniveau binnen de organisatie neemt toe. De handleiding zelf functioneert als een WIKI en is makkelijk uit te breiden met actuele informatie. Kennis van de medewerkers is hierdoor altijd up-to-date.