Enthousiaste reacties na webinar KEI van Jeroen Nijenhuis
Op vrijdag 19 februari 2016 was Jeroen Nijenhuis te gast bij de Incasso Academie E-learning (IAEL) om een webinar over KEI te verzorgen.

Na het succesvol volgen van dit webinar kregen deelnemers maar liefst 4 PE punten toegekend.
Medewerkers en vakgenoten van onder andere C.W.M. Stam BV te Purmerend, Kerckhoffs & Lasonder te Hoorn en Van Den Bos Jansen & Kersten te Deventer hebben succesvol deelgenomen aan het eerste webinar van IAEL. Normaal zou men kiezen voor een centrale locatie. Een keuze die forse reistijden en kosten met zich meebrengt. In dit geval hebben alle deelnemers mee kunnen doen vanuit een door hunzelf gekozen locatie; dit kan op kantoor zijn, maar bijvoorbeeld ook thuis in de werkkamer.
Om mee te kunnen doen aan het webinar hebben deelnemers een computer, tablet of mobiele telefoon nodig voorzien van een webcam en microfoon. Na inschrijving ontvangt de deelnemer een e-mail met een link en login code, waarmee men op de afgesproken tijd het webinar kan starten. De deelnemers komen terecht in een virtueel klaslokaal waarin niet alleen de docent zichtbaar is, maar ook de andere deelnemers in beeld verschijnen. Men kan onderling de lesstof bespreken en men krijgt de gelegenheid tot het stellen van vragen en het beantwoorden daarvan door de docent.
Een deelnemer kan via een speciale knop onderin zijn scherm virtueel zijn hand opsteken. Hiermee ziet de docent dat de deelnemer een vraag wil stellen of een toevoeging heeft op de besproken stof.
De deelnemers gaven na afloop van het webinar aan dat zij meer dan voldoende de gelegenheid kregen tot het stellen van vragen en vonden het ook erg prettig dat Jeroen Nijenhuis het webinar interactief maakte door vragen aan deelnemers te stellen en hen op deze manier actief betrok bij de besproken lesstof.
Rens Jansen (Van Den Bos Jansen & Kersten) geeft aan:
"Het webinar is vergelijkbaar met een 'gewone' training. Het is net zo goed en interactief als een training op locatie. Binnen 5 minuten na afloop van het webinar kon ik weer aan het werk. Bij een traditionele training is dat toch vaak 1.5 uur. Meestal is het dan einde werkdag en mag je achter in de file aansluiten. Naast de kwaliteit van de besproken stof en de kennis van de trainer, is het grote voordeel voor mij dat je altijd en overal kunt deelnemen aan een webinar zonder reistijd. Of dat nu thuis op de bank met je tablet is of gewoon achter je eigen pc op kantoor."

Tamara Bierlee (C.W.M. Stam BV) sluit zich daarbij aan:

"Direct na het afsluiten van het webinar kon ik weer aan het werk, sterker nog, zelfs in de pauzes kon ik nog even wat doen. Ik heb het als erg positief beschouwd. Het allerbelangrijkste is daarbij dat je natuurlijk op iedere willekeurige locatie kunt inloggen om de cursus te volgen."
Maar niet alleen de deelnemers waren enthousiast over deze nieuwe manier van opleiden. Ook trainer Jeroen Nijenhuis is heel tevreden over de mogelijkheden die de webinars van IAEL bieden. Na een korte opstartperiode gaf Jeroen aan dat hij het gevoel had alsof hij een normale training gaf:

"In het begin moest ik even wennen aan de mogelijkheden en de software, maar toen ik deze eenmaal onder de knie had begon ik direct de voordelen van deze webinars te zien. Er zijn nog tal van onderwerpen die ik op deze manier kan behandelen. Als opleider en trainer ben ik erg enthousiast over deze nieuwe techniek . Dit heeft zeker toekomst voor deurwaarders-opleidingen! Op naar het volgende webinar."

Heeft u interesse om deel te nemen of wenst u meer informatie?
Neem dan contact met ons op per mail info@iael.nl
of telefonisch op 085 401 97 22.
Succes na pilot fase Incasso Academie E-learning bij Janssen & Janssen
Onlangs is de pilot fase bij Janssen & Janssen afgerond.

Van verschillende afdelingen konden medewerkers de e-learning trainingen van "Incasso Academie E-learning" testen.
De medewerkers van Janssen & Janssen moeten volgens de geldende beroepsnormen een vast aantal PE-punten behalen om hun beroep uit te mogen oefenen. In het verleden betekende dit dat de cursist naar een locatie ergens in het land moest afreizen, of dat de werkgever een trainer inhuurde om op locatie een training te verzorgen. Met de komst van de "Incasso Academie E-learning" is er een voordeliger, maar met name efficiënter alternatief gekomen voor zowel medewerkers als werkgevers. 'Studeren waar en wanneer jij wil' is niet alleen de slogan van de Incasso Academie E-learning, maar omschrijft ook perfect de voordelen die haar e-learnings bieden.
Janssen & Janssen is één van de toonaangevende incassobureaus van Nederland. Vanuit haar zes vestigingen in Nederland begeleidt Janssen & Janssen ondernemers met alle facetten van haar debiteurenbeheer. Om succesvol te blijven opereren in een vakgebied dat regelmatig aan verandering en wetswijzigingen onderhevig is, krijgen de medewerkers van Janssen & Janssen veel begeleiding en trainingen aangeboden om hun vakkennis actueel en op het juiste niveau te houden.

Iedere ondernemer kent het belang en de voordelen van goed geschoolde werknemers. Echter, ook hier moet er een afweging gemaakt worden tussen de kosten en de baten. De Incasso Academie E-learning maakt deze keuze voor ondernemers in één keer een stuk eenvoudiger; deelnemers kunnen de e-learnings maken op een moment dat het hun goed uitkomt, ze hoeven hun werkplek niet te verlaten, maken geen extra reiskosten en kunnen direct na het afsluiten van de e-learning verder met hun dagelijkse werkzaamheden.
Janssen & Janssen was voor de start van de pilot fase al op de hoogte van deze voordelen, maar raakte na het succesvol voltooien helemaal overtuigd. Maar niet alleen de voordelen zorgden voor tevreden medewerkers, ook het niveau van de lesstof sluit perfect aan bij de wensen van Janssen & Janssen.
Aan het woord Moniek in den Bosch (HR Manager bij Janssen & Janssen):

"De stof wordt op een leuke en afwisselende manier gepresenteerd. Zeker niet taai! Wij werken binnen Janssen & Janssen met diverse niveaus. Van junior incassomedewerkers tot juristen en gerechtsdeurwaarders. De e-learning cursussen zijn met name geschikt voor de al wat ervaren medewerkers. De e-learnings helpen in het verbreden van kennis, maar ook voor een betere beheersing van de materie door tussentijdse toetsen."

De grootste voordelen van e-learning volgens de pilot cursisten waren de uitgebreide tips en uitleg bij de vragen en het feit dat zij zelf het studietempo en de studielocatie konden bepalen. Op de vraag 'zou je de e-learning training aanraden?' werd unaniem ja geroepen.